Styrk Saldoen Din Med Denne Finansplanen

Noen ganger er det vanskelig å finne ut hvor alle pengene dine går. Små kjøp kan legge seg raskt, og hvis du allerede er i dårlig økonomisk form, kan de ta situasjonen din fra dårlig til verre. Derfor er det viktig å utvikle gode personlige økonomivaner. Fortsett å lese for å lære penger råd alle kan bruke.

Forbedre din personlige økonomi ved å sjekke ut en lønnsveiviserkalkulator og sammenligne resultatene med det du gjør for øyeblikket. Hvis du finner ut at du ikke er på samme nivå som andre, kan du vurdere å be om en lønnsøkning. Hvis du har jobbet hos din ansatt i et år eller mer, enn du er definitivt sannsynlig å få det du fortjener.

Snakk med en investeringsrepresentant eller finansiell planlegger. Selv om du kanskje ikke ruller i deig, eller i stand til å kaste hundrevis av dollar i måneden inn på en investeringskonto, er noe bedre enn ingenting. Søk deres råd om de beste alternativene for sparing og pensjon, og begynn å gjøre det i dag, selv om det bare er noen få dollar i måneden.

For å forbedre dine personlige økonomivaner, sørg for å holde en buffer eller overskuddsbeløp for nødstilfeller. Hvis ditt personlige budsjett er helt tatt opp uten rom for feil, kan et uventet bilproblem eller ødelagt vindu være ødeleggende. Sørg for å tildele litt penger hver måned for uforutsette utgifter.

En av de beste måtene å få det beste smellet for pengene dine er å gjenbruke gjenstander som ikke er forgjengelige. Når du tar med lunsjen på jobb, bruk den samme beholderen om og om igjen. Dette vil redusere mengden brune poser du må kjøpe, samtidig som du holder maten sikret og frisk.

Du bør åpne en sparekonto som er satt opp i tilfelle en nødsituasjon. Du kan bruke den til å betale for et mål, som barnets høyskole utdanning, eller betale gjeld med de ekstra pengene.

Hvis man har gammel elektronikk som er i perfekt god stand, men utdatert og erstattet med et nyere produkt, kan de fortsatt være verdifulle. Hvis man selger dem til en pantelånerbutikk eller selger dem over internett som kan få inn litt ekstra penger for å spare.

Betal ned din dyreste gjeld først. For mange forbrukere er den beste måten å tjene avkastning på pengene sine å kutte ned kredittkortgjelden. Selv om du kan være heldig nok til å tjene fem prosent på en CD, er pengene dine bedre brukt til å betale ned det maksimerte kredittkortet som belaster deg 14,99 prosent.

Noter hver kommende månedlige betaling i en veggkalender. Dette gjør det enkelt å holde oversikt over forfallsdatoer, faktureringsperioder og annen utgiftsinformasjon. På denne måten vil du kunne foreta rettidige betalinger, selv om du ikke får papirregninger i posten. Det gjør det veldig enkelt å budsjettere riktig og unngå sene avgifter.

Mange lærer ikke gode personlige finansvaner, og bærer konsekvensene av deres mangel på kunnskap senere. Nå som du har lest denne artikkelen, vil du kunne ta kontroll over økonomien din og få dem i bedre form. Hvis du utvikler gode finansvaner nå, vil de vare deg resten av livet.